Visit Opsens at CVI 2019

Return to news

Learn more about the benefits of OptoWire® as a pressure guidewire to diagnose and treat with confidence at CVI 2019 (Cardiovascular Innovations 2019) by attending Opsens’ complimentary lunch  and educational symposium.
Register Now!

The OptoWire features a large nitinol core with excellent torque response and deliverability. With the OptoWire you can diagnose and treat your patients with confidence. Opsens second generation fiber optic pressure guidewire is designed to provide the lowest drift in the industry while reducing procedural costs with the ability to deliver the PCI over the same guidewire. 

Leading experts in coronary physiology will demonstrate the clinical utility of coronary physiology assessments and the second generation fiber optic pressure guidewire in various clinical situations.

Educational Lunch Symposium “How to Bring Coronary Physiology to More Patients” Sponsored by Opsens Medical

Thursday, July 18, 2019
12:15 p.m. – 1:15 p.m.

Hyatt Regency at Colorado Convention Center
Centennial Ballroom C, Third Floor
Complimentary lunch will be served at 12:00 p.m.

Faculty:

Subhash Banerjee, MD (Program Chair)
University of Texas Southwestern Medical Center, VA North Texas Health Care System, Dallas, Texas USA

Johannes Brechtken, MD, FACC, FSVM
Program Medical Director, Cardiac Cath Lab, Regions Hospital – Heart Center, Saint Paul, Minnesota USA
Assistant Professor of Medicine, University of Minnesota, Minneapolis, Minnesota USA

M. Nicholas Burke, MD
Senior Consulting Cardiologist, Director, CV Emergency Programs and CV Lab Operations, Minneapolis Heart Institute, Minneapolis, Minnesota USA

Morton J. Kern, MD, MSCAI, FAHA, FACC
Professor of Medicine, University of California Irvine, Orange, California USA
Chief of Medicine, Long Beach Veterans Administration Health Care System, Long Beach, California USA

Arnold Seto, MD, MPA, FSCAI, FACC
Chief of Cardiology, Long Beach Veterans Administration Medical Center, Long Beach, California USA

Agenda:

  • 12:15-12:25 (10 min) – Introduction – Subhash Banerjee
  • 12:25-12:35 (10 min) – Coronary Physiology Saves Lives and Money, Why Are We Not Using it More? – Morton Kern
  • 12:35-12:45 (10 min) – Techniques and Devices: Limitations – Johannes Brechtken
  • 12:45-12:55 (10 min) – Tips and Tricks to Overcome Limitations – Arnold Seto
  • 12:55-1:05 (10 min) – Getting the Most From My Pressure Guidewire – M. Nicholas Burke
  • 1:05-1:15 (10 min) – Closing

To register for this complimentary lunch symposium, please click here.

Note: You must first register with the conference and obtain a conference badge to attend this lunch symposium.